Tineke Houwink: Stafwerker bij Lux ad Mosam 

Met mijn vertrekt uit Maastricht (begin 2016) zei Bert ‘Jou zie ik nog wel terug komen.’. Als ‘Utrechtse’ met veel Friese familie dacht ik ‘Ik had willen blijven, maar terug komen doe ik niet hoor.’. Toch woon ik sinds januari weer in Maastricht, zo zie je maar weer, Gods wegen zijn ondoorgrondelijk!
Ik geloof dat God me naar Maastricht heeft geroepen! 


Sinds januari ben ik studentenwerker vanuit IFES voor de christelijke studentenvereniging Lux ad Mosam (gehuisvest in de Bogaardenstraat). De vereniging waar ik in mijn studententijd zelf lid was én de plek waar ik enorm veel geleerd heb. Ik ontdekte hoe persoonlijk God bij mijn leven betrokken wilde zijn én ik kwam tot het besef dat God ook mij wil gebruiken om iets van Hem te laten zien in deze (studenten) wereld. Wonderlijk en bijzonder!
Als studentenwerker bid en praat ik veel met de studenten van Lux ad Mosam, ik mag ze veel adviezen geven en tegelijkertijd ook elke keer weer naar God ‘verwijzen’. Mijn wens voor hen is dat ze God als liefdevolle vader leren kennen, zien hoe betrokken God is. En vanuit die liefde met de Heilige Geest hun leven mogen wandelen – op de plekken zullen komen die God voor ze bestemd heeft. Echt een voorrecht !!

Voor nu twee vragen aan jullie – allereerst, aankomend academisch jaar wil ik met een aantal studenten op ontdekkingstocht gaan, namelijk de aanwezigheid van God, Jezus en/of de Heilige Geest in het dagelijks leven. Daarom aan jou de vraag - Wat maakt jouw geloof nu uit voor bijv. een normale werkdag, of tijdens een standaard rondje boodschappen doen?! Ik ben benieuwd en hoor graag je verhaal (mailen naar tineke@ifes.nl).

Verder zoek ik nog mensen die financieel willen investeren in mijn werk – zonder investeerders namelijk geen studentenwerker in Maastricht.
Tot slot – per kwartaal stuur ik een nieuwsbrief en maandelijks een gebedsmail; meeleven & meebidden? à aanmelden via tineke@ifes.nl.
Aanspreken in de kerk kan natuurlijk ook !

foto NLM website (1)