5 punten die je helpen om vertrouwen te laten groeien 

 
“Nee pap. Je mag niet kijken. Je moet me vertrouwen. Mond open en ogen dicht.” Dit is het gevolg van één van de vele proeverijtjes die we bij de kinderen hielden om ze te leren dat onbekende smaken best lekker kunnen zijn. Zal ik proberen stiekem door een kiertje van m’n ogen te kijken? Ondertussen probeer ik met mijn mond de textuur en de smaak te doorgronden van dat wat net naar binnen is geschoven. “Hmm lekker”, zeg ik. Mijn dochter reageert: “ik zei toch dat je het lekker zou vinden en dat je me kunt vertrouwen.”
 
Wat maakt het soms zo lastig om elkaar te vertrouwen? Wat maakt dat we die kinderlijke onbevangenheid verliezen? Waarschijnlijk omdat we te vaak hebben gezien dat geheimzinnigheid, vaagheid, besloten overlegjes en onduidelijkheid niet altijd geleid hebben tot gevoel van veiligheid en betrouwbaarheid. Het maakt dat we graag aan de voorkant duidelijkheid willen hebben over een aantal vragen:

- Kunnen we elkaar echt vertrouwen?
- Is het oké dat we geven en nemen in onze relatie?
- Gaat het lukken om samen te werken?
- Staan we open om dingen te leren en samen te werken met mensen die geen deel van onze groep uitmaken?
- Mogen we onderling van mening verschillen?
- Hoe houden we ons gezamenlijke doel voor ogen?

Allemaal vragen die maken of we bij iemand aanhaken en samen ergens voor gaan of niet.

Als je samen met mensen op wil trekken en gezonde relaties wil ontwikkelen, is het belangrijk dat je te vertrouwen bent. Vertrouwen kan je niet opeisen of afdwingen. Je kunt het wel verdienen.


Vertrouwen groeit door betrouwbaar te zijn. Een ander mooi woord daarvoor is integriteit. Je zou kunnen zeggen dat integriteit de wortels zijn van de boom van vertrouwen in je leven. Als je de wortels verwaarloost, lijdt de hele boom. Zorg ervoor dat je een persoon bent die zegt wat hij doet, en doet wat hij zegt. Vraag geen dingen van mensen die je zelf niet uitwerkt in je eigen leven. Het is lastig om op een goede manier bij anderen te integreren, als er gebrek is aan integriteit in je eigen leven.
 
Oorzaak nummer één van niet functionerende relaties en teams is ‘gebrek aan vertrouwen in elkaar’. Deze wordt direct gevolgd door ‘angst voor conflict’. Als er geen vertrouwen is, is er al helemaal geen vertrouwen dat je een conflict met elkaar overleeft. Daarom is het wijs eerst aan vertrouwen te werken voordat je een conflict aangaat.
 

Het is niet altijd makkelijk, maar kies voor een leven van betrouwbaarheid en vertrouwen. Zorg dat je motieven voortkomen uit oprechte liefde voor mensen. Zonder verborgen agenda.

 
Uitgangspunten die je kunnen helpen om vertrouwen te laten groeien zijn:
 

1. Ik kies ervoor om je te vertrouwen tot je me een reden geeft om dat niet te doen
2. Als vertrouwen beschadigd is kies ik ervoor om je te vergeven
3. Ik wil naar je kijken als iemand die handelt met goede motieven ook als we van mening verschillen
4. Ik kies ervoor om te luisteren naar wat je communiceert in plaats van te werken met veronderstellingen en aannames
5. Ik zal open zijn over wie ik ben, wat mijn motieven zijn, waar ik naar toe wil, wat ik denk en wat mijn uitdagingen zijn 


Geniet van het terug vinden van je onbevangenheid als het gaat om vertrouwen en betrouwbaar zijn.

 

Bert de Hoop
 
Bert is vader van 3 geweldige meiden en leidt samen met zijn vrouw Mirjam een prachtige kerk in Maastricht. Samen met de ‘Nieuw Leven familie’ hebben ze het verlangen om God en Zijn koninkrijk zichtbaar, vol van liefde en betrokken te laten zijn op de plekken waar Hij hen plaatst en leidt.