Ik wil met je dansen 

 
'I want to dance with you... can I teach you how to dance?' 'Ik wil met je dansen... mag ik jou leren dansen?'
 
De hele avond hoorde ik Zijn zachte stem. Het raakte me diep. “Maar wat bedoelt U hiermee Heer?”, vroeg ik.
 
‘Dansen is heel intiem, je komt heel dicht bij je danspartner en het schept een band. Er is interactie. Bij het dansen heb je een leider en een volger. Maar om iemand te volgen, moet je vertrouwen hebben in die persoon. Vertrouwen dat hij je leidt naar de juiste plek en bij elke move moet je erop durven te vertrouwen dat die persoon je niet laat vallen.’
 
Dansen gaat meestal ook gepaard met feesten, of met overwinning. 'Ik wil je naar de overwinning leiden, daarom wil Ik je leren dansen, zodat je in je overwinning kan staan en ze ook kan vieren! Maar eerst wil Ik je leren, welke beweging Ik je ook vraag te maken, om Mij te vertrouwen!'

dansen
 

Ik geloof dat Hij ons allemaal wil 'leren dansen'. Elk zijn eigen weg, naar de overwinning. De ene leert Hij een trage dans, de andere een snelle of meer gewaagde dans. Hij weet welke dans bij jou past. Maar elke dans vraagt intimiteit, vertrouwen en overgave.

 
Wil jij Hem gaan vertrouwen en Hem jou de dans laten leren die Hij voor jou gekozen heeft en die jij ook leuk vindt? Hem jou laten leiden naar de overwinning, ook al voelt het onzeker en onwennig?
 
Ik wil je bemoedigen en zeggen: 'ga ervoor!' Al is het spannend, Hij is te vertrouwen en Hij brengt je naar een plaats van aanbidding en overwinning, de plaats waar jij kan dansen.
 
 
Nathasha Boekhout