Koninklijk geven, Deel 2 

 
Je hebt het vast weleens zien liggen in de winkel of misschien eet je het zelf heel graag. Oerbrood. Brood dat niet alleen volgepropt zit met zaden en granen, maar vooral ook het gevoel geeft dat geen ander brood zo puur en echt is. Brood eten zoals brood bedoeld is om te eten.

oerbrood

Bij Nieuw Leven Maastricht spreken we in deze periode over één van de waardes die voor ons erg belangrijk zijn. Vrijgevigheid. Ik geloof dat het één van de ‘oeringrediënten’ is die God aan ons gegeven heeft. Ik geloof dat we geroepen zijn als ‘oerschristen’ te leven. Zeg maar christenen die volgestopt zijn met het meest pure en echte van de hemel. Geen 'vezelarme christenen', 'afbakchristenen', 'casinochristenen' of 'een halfje christenen' dus. Nee, we zijn geroepen om de meest genereuze mensen te zijn die er in deze regio leven (lees ook mijn blog Koninklijk geven, Deel 1). Vrijgevigheid laat namelijk zien wat het hart van onze liefdevolle, goede God is.

- Het laat zien dat onze Vader niet het beste voor zichzelf houdt en eerst zijn eigen noden vervult. Nee, Hij geeft het beste en in overvloed
- Het laat zien dat Hij niet alleen bewogen is, maar ook in actie komt
- Het laat zien dat Hij ons graag wil zegenen met zijn goedheid en overvloed. Dat Hij niet zuinig is en selectief 

De ontdekkingsreis in het vrijgevig zijn van mij en Mirjam is een weg van vallen en opstaan, maar met een groeiend verlangen om het hart van de Vader te weerspiegelen. Ook door onze vrijgevigheid. Eén van de belangrijkste sleutels voor ons was dat we moesten gaan leven met een ‘ik-heb-het-mentaliteit’.

De gedachte van 'te kort of te weinig om te kunnen geven' is niet Gods wil over mijn en jouw leven en geen Bijbelse gedachte.

 
Hij heeft je gezegend met alle geestelijke zegen die er in de geestelijke wereld is (Efeze 1:3). Voor alles wat je nodig hebt geeft Hij van Zijn rijkdom in overvloed omdat Hij zelf overvloedig bezit (Filippenzen 4:19). Daardoor zal je zelf in alle dingen op elk moment meer dan genoeg hebben waardoor je ook gul aan anderen kan geven (2 Corinthiërs 9:8).

Rijkdom om te kunnen geven, komt niet pas als jouw gras net zo groen is als het gras van je buurman. Je rijkdom om te kunnen geven komt omdat je weet dat je hemelse Vader voor je zorgt en je alles gegeven heeft.

 
Of het nu gaat om je financiën, tijd, energie, creativiteit, liefde, gastvrijheid of bidden voor zieken. Doe het met een ‘ik-heb-het-mentaliteit’. En vertrouw erop dat de hemel zal aanvullen wat er nodig is in die situatie en in jouw leven.
 
Geniet van het plezier wat geven geeft, geniet ervan als je de kans krijgt om het hart van de Vader te weerspiegelen in de meest pure en echte vorm. Geef zoals geven bedoeld is.
 
 
Bert de Hoop
 
Bert is vader van 3 geweldige meiden en leidt samen met zijn vrouw Mirjam een prachtige kerk in Maastricht. Samen met de ‘Nieuw Leven familie’ hebben ze het verlangen om God en Zijn koninkrijk zichtbaar, vol van liefde en betrokken te laten zijn op de plekken waar Hij hen plaatst en leidt.