Ons hele hart 

 
Onlangs tijdens de dienst werd het prachtige lied ‘U Heer bent wonderschoon’ gezongen. Ik werd geraakt door zin ‘naar U verlangt mijn hart’. Tegelijkertijd sprak God heel duidelijk tegen mij: “MIJN hart verlangt naar jou! Ik zoek jou; zet je hart voor Mij open en laat Mij binnen!”
 
Als wij een echte relatie met God willen hebben dan moeten wij Hem volledig toelaten in ons leven. We moeten de deur van ons hart helemaal openzetten zodat Hij naar binnen kan. Het heeft weinig zin om een relatie aan te gaan met iemand en vervolgens je hart gesloten te houden. Geregeld zitten we op een eenrichtingsweg in onze relatie met God. We bidden, leggen onze zorgen en verlangens aan Hem voor, danken Hem en vervolgens gaat de deur van ons hart weer ‘veilig’ op slot. We nemen het heft van ons leven weer in eigen hand en sluiten ons af voor wat God ons wil zeggen. Soms luisteren we wel, maar selectief, en bepalen dan zelf wel wat we van Hem aannemen en wat niet.

Open je hart
 
Het punt is dat God ons hele hart wil. Niet zomaar een stukje, of misschien de helft, of vooruit driekwart. Nee. Hij wil ons hele hart, ons hele vertrouwen, ons hele leven. Hij is zo vol van passie en liefde voor ons dat Hij echt alles van ons wil.
 
We vinden het vaak moeilijk om ons helemaal aan iemand te geven als we in het verleden gekwetst zijn. Maar God is niet ‘iemand’. Hij is onze Schepper, onze Koning, de Allerhoogste en bovenal Onze Vader.

Hij wil ons, Zijn kinderen, een hoopvolle toekomst geven en Hij heeft ons geluk voor ogen. En Zijn oneindige liefde voor ons kan ons nooit kwetsen. Zijn liefde voor ons maakt ons juist weer heel. Hij geneest alles in ons dat ooit is gekwetst.

 
Hij heeft ons alles gegeven, laten wij Hem dan ook alles geven. Zet de deur van je hart open. Of nog beter, haal die deur eruit, zodat je hart altijd open blijft en Hij alle ruimte krijgt in jouw leven. Een hele fijne week toegewenst.
 
Yvonne Bormans