Regen stop in Jezus naam 

 
Woorden hebben kracht. Woorden hebben zelfs macht over leven en dood. Alleen al door ogenschijnlijk iets onschuldigs als ‘wat een stomme dag’ te zeggen, roep je iets uit over de dag dat impact kan hebben. Bij ons thuis spreken we elkaar hier geregeld op aan. Aan de ander kant kunnen woorden ook heel opbouwend en krachtig zijn. Ik geloof namelijk dat woorden iets in beweging zetten. Ook in de geestelijk wereld. Helemaal als je het daarbij ook nog eens in Jezus naam uitroept.

pexels-photo
 
Ik geef een voorbeeld. ‘Regen stop in Jezus naam.’ Een gebed dat mijn kinderen vaak in vol geloof hebben uitgesproken afgelopen zomer tijdens onze vakantie in Denemarken, Noorwegen en Zweden. Niet echt landen waar je heen gaat voor strakblauwe luchten, warme temperaturen en lange stranddagen. En om maar meteen eerlijk te zijn. Regen hebben we gezien en gehoord. Veel regen. Maar nat zijn we nooit geworden. Zo regende het op onze eerste reisdag naar Denemarken onophoudelijk. Een rit van ruim 10 uur. Maar op het moment dat we onze plek van bestemming bereikten, werd het droog en brak de hemel open. Een paar dagen later, op een wandeldag in Noorwegen, reden we in de stromende regen naar ons startpunt. Op het moment dat we ’s middags de auto parkeerden stopte de regen en liet zelfs de zon zich zien. Het is slechts een kleine greep uit voorbeelden die ik kan geven. Veel regen op de voorruit van de auto dus en ook veel regen op onze tent in de nachtelijke uren wanneer we in bed lagen. Ik zeg niet dat het iedere dag stralend weer was, maar het was elke keer droog als we buiten waren.

Kan ik bewijzen dat dit door de kracht van gebed is gebeurd? Nee, maar het is wel als uitzonderlijk en bijzonder te bestempelen. En Jezus naam toevoegen is ook geen toverspreuk of zo. Maar iets in Jezus naam uitspreken geeft je een onbegrensde autoriteit. Realiseer je dat!


Door de naam van Jezus, hebben we dezelfde toegang tot Gods kracht als bijvoorbeeld Petrus en Johannes in Handelingen 3 toen ze onderweg waren naar de tempel. Toen zij de tempel wilden binnengaan vroeg een man, die al sinds zijn geboorte verlamd was, hun om geld. Geld hadden de twee op dat moment niet, maar ze deden iets anders. In vers 6: ‘Geld heb ik niet,’ zei Petrus, ‘maar wat ik heb, geef ik u. In de naam van Jezus Christus uit Nazareth, sta op en loop!’ Op dat moment kon de man iets wat hij zijn hele leven nog niet had gedaan. Hij kon lopen!

Tragisch genoeg limiteren we ons zelf door dingen op eigen kracht te doen of beter gezegd uit eigen naam te doen. We nemen genoegen met minder en veronderstellen dat we onze limiet hebben bereikt.


Maar er is één naam die ons in staat stelt om te gaan waar we anders nooit zouden komen en te doen wat we anders nooit kunnen doen. Het opent deuren, heelt wonden, geneest zieken en laat dus zelfs regen stoppen. Zijn naam staat ons toe door onze eigen limieten en mogelijkheden heen te breken.
 
Vertrouw op God voor het onmogelijke. Begin te spreken in autoriteit en geef God de mogelijkheid om door jouw spreken wonderlijke dingen te doen. Een fijne week toegewenst!
 
 
Vincent van der Stouwe


Leestip: Lees ook een eerder geschreven blog door Vincent & Liza over de kracht van woorden.
17 uitspraken om de dag mee te beginnen