Als een kaars 

 
Ik kijk naar de kaarsen die branden en word herinnerd aan iets wat God me enkele jaren geleden toonde. Een kaars is een vaste substantie, die enkel haar hardheid verliest als de kaars brandt. De vlam volgt de lont en het kaarsvet wordt warmer en zachter zodra de vlam dichterbij komt. Hoe dichter, hoe warmer en vloeibaarder.

pexels-photo-140122
 
Wij zijn net zoals een kaars. De lont is Jezus, de vlam is de Heilige Geest en het kaarsvet - dat zijn wij. De lont zit in de kern (Jezus leeft in ons) en de Heilige Geest verlicht. Hoe dichterbij Hij komt, hoe warmer, zachter en vloeibaarder we worden. Zonder die Vlam zijn we hard, niet flexibel, geen beweging, geen warmte. De kaars kan ook zichzelf niet veranderen, maar door die Vlam, de Heilige Geest, worden we zachter, beweeglijker, worden we verlicht en kunnen we een licht zijn voor anderen. Hoe dichterbij Hij komt, hoe zaliger. Maar misschien ook oncomfortabeler. De Heilige Geest werkt nu eenmaal niet altijd 'logisch' (in ons denken) en vraagt nogal eens iets te doen buiten je comfortzone. Daarom is de kaars ook helemaal vloeibaar als de vlam heel dichtbij komt, want dan doe je wat Hij wil, niet meer wat jij wil.

En zo kan God je gebruiken, op de manier die Hij wil, op de plaats waar Hij wil. Om licht te brengen waar het donker is, om warmte te geven waar het koud is, gezelligheid te brengen waar het kil is, om Zijn liefde te laten zien aan wie pijn en verdriet heeft of ziek, eenzaam en alleen is.

 
Laat die Vlam in jou verandering brengen in jezelf en in je omgeving en mooie wonderlijke dingen zullen gebeuren!
 
Keep the fire burning en een gezegend nieuwjaar!
 

Nathasha Boekhout-Deburggraeve